FORUM ALL

Forum Ogólnotematyczne

Ogłoszenie

Otwarczie forum: 22 czerwiec 2006 r.
  • Index
  •  » Gry
  •  » Hackme 3.0 //gra dla hakerów

#31 2007-10-26 20:16:56

Treno00

New member

11552966
Zarejestrowany: 2007-10-26
Posty: 2
Punktów :   

Re: Hackme 3.0 //gra dla hakerów

Kurde doszedlem do czegoś na poziomie 7 ale nie wiem co dalej wyskakuje mi:

Spoiler:

Bledne zapytanie do bazy danych SQL

Ha! jestesmy najlepsi i nikt nie obejdzie naszych zabezpieczen!

i nie wiem co mam dalej z tym zrobić
wiem jedynie ze jest do tego potrzebny tlko SQL Injection
a tego nie znam za dobrze
umiem:
PHP
HTML
XML-sie uczę
CSS
ale porostu nie kumam w zupełności SQL Injection

Adres:
http://uw-team.org/hm3next/*****.php?passwd=
a ja dopisuje:
http://uw-team.org/hm3next/*****.php?passwd=' and 1=2 union select passwd from ............... /*

to wyskakuje mi:

Spoiler:

Bledne zapytanie do bazy danych SQL

Ha! jestesmy najlepsi i nikt nie obejdzie naszych zabezpieczen!

http://uw-team.org/hm3next/*****.php?passwd= and 1=2 union select passwd from ............... /*
                                                                                                                              ^bym był wdzięczny gdy bi mi ktoś podał nazwę TABELI
to wyskakuje mi:

Spoiler:

Ha! jestesmy najlepsi i nikt nie obejdzie naszych zabezpieczen!

proszę o małą podpowiedź konkretnie to chodzi mi o to co robie ŹLE

Ostatnio edytowany przez Treno00 (2008-04-11 18:49:44)

Offline

 

#32 2007-11-07 19:32:26

Aljans

New member

Zarejestrowany: 2007-10-26
Posty: 3
Punktów :   

Re: Hackme 3.0 //gra dla hakerów

ja też już siedze w 7 levelu kurde może dacie jakieś wzkazuwki plx ja i Treno prubujemy przejść i niemożemy piszcie na gg 5883438 jak przejść 7 level

Offline

 

#33 2008-01-29 19:29:14

andi84

New member

Zarejestrowany: 2008-01-29
Posty: 2
Punktów :   

Re: Hackme 3.0 //gra dla hakerów

mozesz mi pomuc, nie moge sobie poradzic z hijackerem. potrzebuje pare podpowiedzi, wiesz cos na ten temat??

Offline

 

#34 2008-03-30 15:43:51

Aljans

New member

Zarejestrowany: 2007-10-26
Posty: 3
Punktów :   

Re: Hackme 3.0 //gra dla hakerów

juz jestem w 10 levelu a niewiem jak usuwać ciasteczka

Kod:

 moje gg= 5883438

Offline

 

#35 2008-04-05 22:16:15

Treno00

New member

11552966
Zarejestrowany: 2007-10-26
Posty: 2
Punktów :   

Re: Hackme 3.0 //gra dla hakerów

Wszystkie odpowiedzi znajdziecie na mojej stronie Internetowej

http://treno00.pl.tl/Forum/cat-1-Hack-Me-3-.-0.htm

Offline

 

#36 2008-05-12 12:16:42

dartar

New member

Zarejestrowany: 2008-05-12
Posty: 1
Punktów :   

Re: Hackme 3.0 //gra dla hakerów

Fajna gierka, ale zbyt szybko się przechodzi.
Bardzo pomocny jest Firefox (z Firebug i CookieEditor).

Przeszedłem sekretne hasło i dotarłem do końca, gdzie ujrzałem buźkę jak z reklamy M&M's

Pozdrawiam i życzę innym fajnej zabawy.

PS. Też mam takiego kotka

Offline

 

#37 2008-06-01 09:53:29

leomaster

New member

Zarejestrowany: 2008-06-01
Posty: 1
Punktów :   

Re: Hackme 3.0 //gra dla hakerów

Najprostsze jest pierwsze 8 lvli... Nie wiem jakim cudem niektórzy z was nie omgli przejść pierwszego poziomu...
Ok daje wam tu rozwiązania do 8 poziomu:
1 poziom.
"<title>hackme</title>
if (cos==document.title) {alert('Haslo poprawne!'); self.location=cos+'x.htm'; }"

hasło to "cos+'x.htm';"
a cos to "cos==document.title"
czyli to co mamy wpisane w tilte...
hasło to: hackme
naciskamy "lecimy dalej bo inaczej nas nie przeniesie do następnego poziomu...

2 poziom.
"if (liczba*liczba==1550025)"
jak ktoś nie umie liczyć to podaje hasło: 1245
wciskamy "[enter]"

3 poziom.
"var fraza='laowi';
twoje=document.getElementById('haslo').value;

if (twoje==fraza.substring(x,x+2)+fraza.substring(2,3)+fraza.substring(0,2))"

tu się przydaje znajomość javascriptu mi się nie chce tego opisywać
hasło to: wiola

4 poziom.

Tutaj też nie ma co tłumaczyć
hasło to: ananas

5 poziom.
i tu tak naprawdę są potrzebne umiejętności hakerskie

"<form action="pierwszy.php" method="post">"

A zobaczmy co to za plik "pierwszy.php"
w login i hasło wpiszmy byle co

wychodzi "Podales zle haslo!"
i zapytanie w url "pierwszy.php?error=zle.htm"
? to znak który rozpoczyna zapytanie
error to nazwa zmiennej
złe.htm to strona która jest wczytywana przez zmienną error
czyli plik zle.htm jest wczytywany przez zmienna "error" w pliku "pierwszy.php"
jak to się stało?
Proste: W pliku "pierwszy.php" jest skrypt php który wyświetla plik zapisany w zmiennej $error
czyli wszystko co jest w pliku zle.htm i nic się nie ukryje.
spróbujmy podglądnąć plik pierwszy.php wpisując proste zapytanie "pierwszy.php?error=pierwszy.php".
Co widzimy?
"if (($haslo!="zaqq") || ($login!="root")){$kod="zle.htm";} else {$kod="ciekawe.php";} include("$kod");"
login: root
hasło: zaqq
teraz najprościej po prostu wejść w ciekawe.php

6 poziom.

Tu narazie interesuje nas "<form action="skrypty/szukaj.php">"
Ok wpiszmy tam: Haxor
hmm? "Przeciazona baza danych - tak to z TPSA bywa "
hmm? "skrypty/szukaj.php" teraz interesuje nas to.
Spróbujmy dostać się do pliku "skrypty", kasujemy z url "szukaj.php" i co widzimy?
"admin.php               29-Aug-2006 19:24  522   
  config.inc              30-May-2005 14:37  144   
  szukaj.php              30-May-2005 14:37  146   "
Najpierw zobaczmy co jest w "config.inc"
Widzimy:
"$wysokie_rachunki=true; $losowe_0700=true; $zakodowane_haslo="gnavr ebmzbjl!"; //zakodowane dla pewnosci! $mail="ladmin@tpsa.jest.najlepsza.pl";"
Popatrzmy na "gnavr ebmzbjl!" to kod rot13
po odkodowaniu wychodzi: Tanie rozmowy!
Cofamy się i wchodzimy do pliku "admin.php" i wpisujemy hasło "Tanie rozmowy!"

7 poziomu nie podpowiem bo sam nie pamiętam ;p

Offline

 

#38 2008-12-21 20:42:00

mp22

New member

Zarejestrowany: 2008-12-21
Posty: 1
Punktów :   

Re: Hackme 3.0 //gra dla hakerów

troche stary ten temat ale co tam

doszedłem do 5 levela i miałem błąd hasła, teraz nie moge wejść wogóle na żaden level, ani na stronke www.uw-team.org nie chce mnie wpuścić

co mam zrobić żeby mnie wpuścił?

Offline

 

#39 2009-10-01 17:38:07

Scoti

New member

Zarejestrowany: 2009-10-01
Posty: 1
Punktów :   

Re: Hackme 3.0 //gra dla hakerów

Przeszłem do 7lvl i mam problem Pomocy gg: 2347262 chociarz podpowiedz

Offline

 
  • Index
  •  » Gry
  •  » Hackme 3.0 //gra dla hakerów

Stopka forum

RSS
Powered by PunBB 1.2.23
© Copyright 2002–2008 PunBB
Polityka cookies - Wersja Lo-Fi


Darmowe Forum | Ciekawe Fora | Darmowe Fora
www.nightmare-ots.pun.pl znaczenie tatuazy wieziennych areszt na 3 miesiace co moze skazany i jakie prawa www.strzelnicabydgoszcz.pun.pl josh groban forum